Komt dat zien > Waar moet je heen voor Braziliaanse optredens, festivals, eten, feesten?

Seu Jorge in Amsterdam

Op 10 augustus komt de Braziliaanse artiest Seu Jorge naar The Sand in Amsterdam. Hij is met name bekend door zijn mix tussen samba- en soulmuziek.

Seu Jorge was in de jaren ‘90 bekend als zanger van de groep Farofa Carioca, groovy pop samba die al snel populair werd in Rio. Later koos hij voor een solocarrière en zijn debuutalbum ‘Samba Esporte Fino’ het album van het jaar 1999 in Brazilië.

Echt bekend werd Seu Jorge door zijn rol in de terecht met prijzen overladen film Cidade de Deus (City of God). Daarna schitterde hij nog in The Life Aquatic with Steve Zissou van Wes Anderson, waarvan hij een groot deel van de soundtrack voor zijn rekening nam.

Seu Jorge groeide op in een favela in Belford Roxo (Rio de Janeiro). Hij leefde op straat, leerde zichzelf gitaar spelen en werd gelukkig opgepikt door een theatergroep. Zijn acteertalent hielp hem om aan zijn verleden te ontsnappen.

Op 10 augustus, (om 16u!) treedt Seu Jorge op in The Sand in Amsterdam. Kaartjes kosten € 37,- exclusief administratiekosten.